Izbaudi lieliskas SPA brīvdienas Tallinn Viimsi SPA, Igaunijā!
Ceļojuma odziņas:
Svētdiena – ceturtdiena
40.00 EUR (vienai personai, braucot divatā)
32.00 EUR (vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 1 bērnam līdz 15 g.v.)
29.00 EUR (Family economy vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 2 bērniem līdz 15. g.v.)
38.00 EUR (Family room vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 2 bērniem līdz 15. g.v.)
Piektdiena – sestdiena
60.00 EUR (vienai personai, braucot divatā)
45.00 EUR (vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 1 bērnam līdz 15 g.v.)
40.00 EUR (Family economy vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 2 bērniem līdz 15. g.v.)
53.00 EUR (Family room vienai personai, braucot 2 pieaugušajiem un 2 bērniem līdz 15. g.v.)
Ko darīt un apskatīt Tallinā?
Noteikumi:
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
IGAUNIJA
Ko sagaidīt?
Ko tur var darīt un redzēt?
Vērts likt aiz auss!
Platība: 45 226 km².
Galvaspilsēta: Tallina.
Ģeogrāfija:
Oficiāli Igaunijas Republika (Eesti Vabariik), ir viena no trim Baltijas valstīm, kas atrodas Ziemeļeiropā. Igauniju veido tās kontinentālā daļa un Monzunda arhipelāgs Baltijas jūrā. Austrumos Igaunija robežojas ar Krieviju, dienvidos ar Latviju. Igaunijai ir arī jūras robežas ar Somiju ziemeļos, Somu līcī un ar Zviedriju rietumos, Baltijas jūrā.
Klimats:
Igaunijas piekrastē valda mērens jūras klimats ar vēsām vasarām un siltām ziemām, bet austrumdaļā tas pāriet uz mēreni kontinentālo klimatu. Vidējā temperatūra janvārī ir +4 °C rietumos līdz -7,5 °C austrumos. Savukārt jūlija vidējā temperatūra mainās no +16,5 °C rietumos līdz +17,5 °C austrumos.
Iedzīvotāji: 1 340 415.
Valoda: Igauņu valoda.
Reliģija: 32% Igaunijas iedzīvotāju ir ticīgi – luterāņi, pareizticīgie, baptisti un katoļi.
Nacionālie ēdieni:
Galvenie produkti, kas raksturīgi tradicionālajai igauņu virtuvei, ir zivis, piens, skābais un saldais krējums, liesa un cauraugusi cūkgaļa, kartupeļi, kāposti, zirņi, grūbas. Turklāt kartupeļi un piens ir tie brīnumlīdzekļi, bez kuriem igauņi reti kad var iztikt. Protams, neiztiek bez sīpoliem, dillēm, majorāna un ķimenēm, reizēm arī pētersīļiem un selerijām, tomēr devas ir pietiekami mazas, lai nespētu īpaši ietekmēt ēdienu garšu. Tradicionālais igauņu pusdienu galds ir visnotaļ vienkāršs – aukstās uzkodas, piena un gaļas zupas, biezputrā savārīti dārzeņi ar grūbām, putraimiem utml., zivis un pasmagi saldie ēdieni, gatavoti pārsvarā no miltiem, kartupeļu cietes, ogām un maizes.