Ceļojuma odziņas:
Lidojumu laiki:
11.09.2016. Rīga 22:50 - Valleta 01:30
19.09.2016. Valleta 02:10 - Rīga 06:50
Noteikumi:
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
MALTA
Platība: 316 km2
Valūta:
Eiro. Vairums viesnīcu, veikalu un restorānu pieņem šādas kartes – American Express, Visa, Diners Club International, Eurocard/MasterCard.
Galvaspilsēta: Valleta.
Ģeogrāfija:
Maltas salu arhipelāgs atrodas Vidusjūras vidus daļā, uz Dienvidiem no Sicīlijas. Malta, Gozo un Komino salas ir trīs apdzīvotākās salas šajā arhipelāgā. Salu ainavai raksturīgi lēzeni un zemi kalni un līdzenumi, kuri atgādina terases. Krasta līnijai raksturīgi lielāki un mazāki līči, klintis un smilšainas pludmales. Skatpunktā no augšas krasta līnija ir robaina un ar izteiktiem līcīšiem. Salu reljefs ir paaugstināts, klintis aizņem salas lielāko daļu un to zeme ir ražai neauglīga.
Klimats:
Vidusjūras klimats ir ar karstām vasarām un maigām, samērā mitrām ziemām. Vidējā janvāra temperatūra ir +14ºC līdz +16oC, jūlija vidējā temperatūra ir +32oC. Vidējais nokrišņu daudzums ir no 530 – 570 mm gadā, pārsvarā ziemas periodos.
Iedzīvotāji: 402 000 000
Valoda: Maltiešu un angļu.
Reliģija: Katoļi 98%.
Nacionālie ēdieni:
Nacionālā virtuve veidojusies, saplūstot eiropiešu un arābu tradīcijam. Lielā cieņā ir zivis un jūras produkti. Zupas pārsvarā tiek gatavotas no dārzeņiem, pie kurām kā piedeva tiek pasniegta tradicionālā kraukšķīgā maize vai sendviči. Kā pamatēdienus var pieminēt ar makaroniem pildītu astoņkāji, gliemežu ragū, maltiešu ravioli, pildītus dārzeņus. No saldumiem: halva ar mandelēm, biskvīts ar mandeļriekstiem, pīrāgs ar baklažāniem un mandelēm. Malta ir slavena arī ar saviem vīniem, ir savas alus šķirnes, kā arī lieliska kafija un tēja.
Ko sagaidīt?
Ko tur var darīt un redzēt?
Vērts likt aiz auss!