Ceļojuma odziņas:
Ekspertu rekomendētās viesnīcas:
Video apskats:
Pasākumi:
• No 4. augusta līdz 7. augustam Krētas pilsētiņa Houdetsi aicina uz pilsētas festivālu (Houdetsi festival). Festivāls apvieno mūziku, ēdienu un mākslu. Ik vakaru festivāla apmeklētājus priecē koncerti un katram ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko, jo pilsētā ir vairākas skatuves. Tāpat katru dienu ir iespējams apmeklēt daiļamatniecības tirdziņus un mākslas izstādes. Vairāk par
• Grieķijai piederošā Krētas sala ik gadu, 15. augustā svin latviešiem tik pazīstamā dārzeņa kartupeļa festivālu (Potato festival). Festivāla mērķis ir popularizēt Krētā audzētos dārza produktus un īpaši kartupeļus. Svinībās tiek noteikts un godāts ražas lielākais kartupelis, kā arī tās papildina dažādas tradicionālas aktivitātes – dejas, koncerti, informatīvas lekcijas par kartupeļiem, kā arī, protams, mielošanās iespējas ar dažnedažādiem kartupeļu ēdieniem.
✔ Lidojums Rīga - Herakleja - Rīga
✔ Transfērs lidosta - viesnīca - lidosta
✔ Dzīvošana izvēlētajā viesnīca
✔ Ēdināšana (atkarīgs no izvēlētās viesnīcas)
✔ Konsultanta pakalpojumi un atbalsts
Kādēļ ceļot ar Kolumbs?
✓ Individuāla pieeja ceļojumu plānošanā
✓ Konsultanta atbalsts ceļojuma laikā
✓ 20 gadu pieredze fantastisku ceļojumu organizēšanā
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
Papildus piedāvājam:
(Šos pakalpojumus var rezervēt iepriekš ceļojuma pie Kolumba konsultantiem)
KRĒTAS SALA GRIEĶIJĀ
Ko sagaidīt?
Ko tur var redzēt un darīt?
Vērts likt aiz auss!
Platība. 131 957 km2, salas garums ir 264km, platums – 60km.
Galvaspilsēta. Atēnas
Ģeogrāfija. Valsts atrodas Eiropas dienvidaustrumos. Grieķija aizņem Balkānu pussalas dienviddaļu un tās pārvaldē ir vairāk nekā 2000 salu (19% visas teritorijas). Vislielākās salas ir Krēta, Evija, Lesba, Hija, Kiklade, dienvidu un ziemeļu Sporadi, Jonijas salas. Ziemeļos valsts robežojas ar Albāniju, bijušo Dienvidslāvijas Republiku, Maķedoniju, Bulgāriju, Turciju. Rietumos krastus apskalo Jonijas jūra, dienvidos – Vidusjūra, Austrumos – Egejas jūra 70% valsts teritorijas aizņem kalni (visaugstākā virsotne ir Olimpa kalns – 2 917m).
Klimats. Maigākais un veselīgākais klimats Eiropā. Sala ir piemērota atpūtai laika posmā no aprīļa līdz pat oktobra beigām. Vidējā temperatūra. Jūnijā, septembrī un oktobrī vidēji 26-28°C, jūlijā un augustā 36-38°C. Ūdens temperatūra no 20-26°C. Klimats raksturīgs Vidusjūras piekrastei – maigas un lietainas ziemas, karstas un sausas vasaras. Krētā siltais laiks pieturas ilgāk kā citās salās. Dienvidu piekrastē peldēšanas sezona ilgst no aprīļa vidus līdz novembrim. Paši karstākie mēneši – jūlijs un augusts, kad temperatūra gandrīz visā valstī sasniedz gandrīz 40°C. Lietus sezona lielākajā daļā Grieķijas sākas apmēram no novembra vidus un ilgst līdz februārim.
Valoda. Grieķu. Kūrortu rajonos bez grūtībām var sarunāties angļu, franču, vācu un itāļu valodās. 98% iedzīvotāju ir pareizticīgie, 1,3% – musulmaņi.
Nacionālie ēdieni. Grieķija ir īsta gardēžu paradīze. Grieķu virtuve ir ļoti daudzveidīga, un tradicionālas tajā ir olīvas, fetas siers, vīns, kā arī daudz dārzeņu, jūras produktu un gaļas. Tas viss ir bagātīgi papildināts ar olīveļļu, citronu sulu, dažādām garšvielām un sasildīts karstās saules staros. Maltīte jau izsenis ieņem būtisku lomu grieķu ikdienas dzīvē. Tā ir atpūta, sarunas un visa dzīve. Pusdienas ir laiks, kad sanāk kopā visa ģimene – tiek apspriestas ikdienas lietas un, protams, iecienītā tēma – politika. Kafijas cienītājiem noteikti ir jāapmeklē kafetērijas. Tur Tev piedāvās ne tikai dažādu veidu kafiju, bet arī svaigi spiestas sulas, kokteiļus, saldējumu un konditorijas izstrādājumus. Ja vēlies nedārgi un garšīgi paēst, izvēlies vietas, kuras apmeklē paši grieķi. Tur piedāvās plašu dārzeņu, gaļas un zivju ēdienu klāstu: musakas (baklažāni, kartupeļi un malta gaļa, izklāta kārtām kopā ar mērci), pasticio (makaroni ar maltu gaļu un mērci), dzadziki (biezs jogurts ar gurķiem un ķiplokiem), kā arī daudzveidīgas uzkodas un salātus. Noteikti ir jānobauda slavenais kazas siers, to parasti pasniedz ar lielos gabalos sagrieztiem tomātiem, gurķiem, zaļajiem pipariem, sīpoliem un olīvām.
Alkoholiskie dzērieni. No alkoholiskajiem dzērieniem populārs ir jauns, neizturēts vīns „Recina”. Tā izgatavošanas tradīcijas ir saglabājušās no Homēra laikiem. Vīnam pasaulē nav analoga, jo tā ražošanā tiek pielietoti priedes sveķi. „Recinu” gatavo no vietējo Savatjan un Roditis vīnogu šķirnēm. Populāri dzērieni ir arī ozo – anīsa degvīns – atšķaidīts ar ūdeni tas paliek balts, un rakija – ļoti stiprs vīnogu degvīns. Grieķijā tiek ražots plaši pazīstamais brendijs „Metaksa”.