Ceļojuma odziņas:
Ekspertu rekomendētās viesnīcas:
Korfu vecpilsēta ar savu Venēcijas stila neoklasisko arhitektūru ir iekļauta Unesco pasaules mantojumu sarakstā no 2007. gada.
Zīmīgie skati no Kanoni uz Vlaherna saliņu un Pondikonisi.
Kādēļ ceļot ar Kolumbs?
✓ Individuāla pieeja ceļojumu plānošanā
✓ Konsultanta atbalsts ceļojuma laikā
✓ 20 gadu pieredze fantastisku ceļojumu organizēšanā
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
Papildus piedāvājam:
(Šos pakalpojumus var rezervēt pirms ceļojuma pie Kolumba konsultantiem)
GRIEĶIJA
Galvaspilsēta: Atēnas.
Platība: 131 957 km²
Ģeogrāfija:
Lielāko valsts daļu aizņem nelielie Pinda kalni. Kalni aizņem 80% valsts teritorijas. Maķedonijas un Frakijas kalni, kurus pārtrauc nelieli līdzenumi un no kuriem iztek upes. Trešdaļa no valsts ir aramzemes un dārzi. Grieķija ģeogrāfiskā ziņā ir ļoti daudzveidīga. No vienas puses – augsti kalni un kalnu grēdas, no otras puses – robotā krastu līnija Vidusjūras daļā, kura piedod Grieķijai tās neatkārtojamo šarmu.
Klimats:
Tipisks Vidusjūras klimats valda Jonijas jūras piekrastē valsts R daļā. Silts laiks iestājas jau martā. Vasara sausa un karsta, vidējā jūlija temperatūra ir no +25°C līdz +28°C. Reizēm karstajās vasarās gaisa temperatūra sasniedz +45°C. Ziemas ir maigas, samērā lietainas, janvāra vidējā temperatūra ir no +4°C līdz +12°C. Zem nulles temperatūra nokrīt tikai kalnos virs 700 – 800 m v.j.l., un šajā augstumā ziemās uzkrīt pabieza sniega sega. Ziemā pūš borā, kas ir aukstais vējš no ZA, un atdzesē pat Adrijas jūras piekrasti. Vislabāk ceļot ir no marta līdz maija vidum vai no oktobra vidus līdz decembrim.
Iedzīvotāji: 10 706 290. Tikai 2 % cittautu pārstāvji, pārējie 98 % ir grieķi.
Valoda: Grieķu valoda.
Reliģija: Grieķu pareizticīgie 97%, pārējie musulmaņi u.c. reliģijas piekritēji
Nacionālie ēdieni:
Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas. Ēdieni šeit ir garšvielām bagāti un aromātiski. Grieķijā ēdienus mēdz pasniegt nevis karstus, bet tikai siltus. Pamatēdienus Grieķijā visbiežāk gatavo no jēra gaļas. Garšīgākie Grieķijas gaļas ēdieni tiek gatavoti no svaigas jēra gaļas karbonādes barbekjū stilā ar garšvielām. Izcils ēdiens ir jēra gaļas sautējums moussaka.Vēl kāds pamatēdiens ir malta vai uz iesmiem cepta aitas gaļa, kuru pasniedz kopā ar maizi. Grieķiem garšo arī dažādi krāsnī cepti pīrāgi, piemēram, spanokopita, kas ir mīklas kārtojums ar spinātu un fetas siera pildījumu. Savukārt giross, kas aizgūts no Turcijas ēdiena kebab, ir viens no populārākajiem "fast food" ēdieniem. Līdzīgi kā Itālijā, arī grieķu virtuvē iecienīti ir ēdieni no makaroniem. Grieķi makaronus pasniedz ar sieru, gaļu, pupām, saknēm u.t.t. Būtiska makaronu sastāvdaļa ir kviešu milti, bet grieķu gaumē viens no makaronu veidiem ir olu nūdeles.
Alkoholiskie dzērieni:
Ouzo ir stiprs alkoholisks dzēriens ar spirta saturu apmēram 40%. Tam raksturīga izteikta anīsa garša. Parasti to izmanto kā alternatīvu absintam, jo vērmeļu auga audzēšana daudzviet it kļuvusi par nelegālu nodarbi. Grieķi to parasti dzer kopā ar mezedes – uzkodām, kurās parasti ietilpst salāti, jūras veltes, sautētas gaļas un dārzeņi. Tie, kam patīk asums, var dzērienu dzert tīru, bet citādi tas lieliski garšo arī mazliet atšķaidīts ar ūdeni. Parasti ouzo pasniedz kā aperitīvu un to var lieliski izmantot daudzos kokteiļos.
Ko sagaidīt?
Ko tur var darīt un redzēt?
Vērts likt aiz auss!